Van Watersnoodramp tot heden
De Watersnood van 1953 lijkt misschien lang geleden, maar Nederland heeft een lange historie van watersnoodrampen. Nog in 1995 moesten een kwart miljoen mensen uit de Betuwe worden geëvacueerd. Dit boek vertelt het verhaal van onze strijd tegen het water vanaf het ontstaan van de eerste polders tot het huidige Deltaprogramma.
Wat zijn de gevolgen van klimaatsverandering, hoe zit het precies met bodemdaling en wat doen de waterschappen? Wateroverlast, waterzuivering en waterkwaliteit zijn ook taken van het waterschap. En waarom zijn er eigenlijk verkiezingen voor de waterschappen?
Niet bang voor Water
In dit boek geeft auteur Hans Middendorp een populaire beschrijving in vogelvlucht van wat de waterschappen allemaal doen, de historie van overstromingen in Nederland, het verschil tussen waterveiligheid en wateroverlast, de effecten van bodemdaling en klimaatverandering op het waterbeheer, het zuiveren van ons afvalwater en het terugwinnen van grondstoffen en energie, de kwaliteit van het oppervlaktewater en de problemen met voedingsstoffen en bestrijdingsmiddelen.
Lees het boek Niet bang voor water? Wat waterschappen voor je doen.